Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

ΣΟΜΠΕΣ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΠΕΛΛΕΤ: ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

                                       
                                                                                                                                      
Οι σόμπες πέλλετ καλοριφέρ ή σόμπες λέβητες πέλλετ ή σόμπες πέλλετ νερού διαφοροποιούνται ως προς τη λειτουργία τους συγκριτικά με τις σόμπες πέλλετ αέρα καθώς δεν παράγουν ζεστό αέρα προκειμένου να θερμανθεί ο χώρος που επιθυμούμε αλλά χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ζεστού νερού το οποίο κατόπιν εγχέεται στα σώματα καλοριφέρ ή γενικότερα στο δίκτυο που έχουμε επιλέξει.


Οι σόμπες πέλλετ καλοριφέρ ενώνονται με το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού σας και με τα καλοριφέρ σας και μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σας σαν μια Σόμπα.

Έτσι μία σόμπα καλοριφέρ ζεσταίνει όλο το σπίτι και παράγει ζεστό νερό για κάθε χρήση, τροφοδοτεί το δίκτυο θέρμανσης χρησιμοποιώντας τις ίδιες σωληνώσεις και σώματα.

Σημειώνεται ότι υπάρχει δυνατότητα ενεργοποίησης από απόσταση με κινητό τηλέφωνο ή μόντεμ στέλνοντας σήμα για τον προγραμματισμό της θέρμανσης. Οι σόμπες pellet καλοριφέρ προτείνονται για διαμερίσματα και μεζονέτες χωρίς καμία παρέμβαση στα υπάρχοντα αρχιτεκτονικά σχέδια.

Αρχή λειτουργία σόμπας πέλλετ καλοριφέρ 

Η αρχή λειτουργίας των σομπών καλοριφέρ βασίζεται στην καύση pellet, με απόλυτα αυτοματοποιημένο τρόπο, ζεσταίνει νερό για τα σώματα που στη συνέχεια στέλνεται με τη βοήθεια κυκλοφορητή.

Ο καπνός της καύσης διαχειρίζεται από μια ηλεκτρονική πλακέτα που επιβλέπει όλη τη λειτουργία της σόμπας, με στόχο την κατανάλωση με υψηλή απόδοση.1) Εξαγωγή ζεστού νερού

2) Επιστροφή ζεστού νερού

3) Έξοδος καπνών

4) Διπλός ανταλλάκτης

2 σχόλια:

Xristos Trakas είπε...

Εξαιρετικό το άρθρο. Θα ήθελα να αναφέρω πως εκτός από την ιδιαίτερη ευκολία στον τρόπο λειτουργίας που προσφέρουν οι σόμπες καλοριφέρ pellet, έχουν και ιδιαίτερη ευκολίας στην εγκατάσταση. Η εγκατάσταση μιας σόμπας – θερμάστρας καλοριφέρ πέλλετ (pellet) είναι πολύ εύκολη αφού διαθέτει όλα τα απαραίτητα περιφερειακά ενός λέβητα μέσα στο κέλυφος της σόμπας (πχ κυκλοφορητής, δοχείο διαστολής κλπ ). Με αυτό το τρόπο μειώνεται ιδιαίτερα το κόστος εγκατάστασης και όπως γίνεται αντιληπτό την κάνει ιδανική λύση για όλους εσάς που ψάχνεται τον τρόπο με τον οποίο θα μειώσετε το κόστος θέρμανσης. Κάποιες από τις λύσεις μπορείτε να βρείτε και στον παρακάτω δικτυακό τόπο. http://pellet24.gr/proionta/-pellet/thermastres-kalorifer-pellet.html

giorgos karaminas είπε...

όντως πολυ καλο το αρθρο σας, και γω σόμπα pellet καλοριφερ εχω http://www.tzakiadavris.gr/sompes-pellet/,ειναι όντως ευκολη στην λειτουργια της ζεσταινει παρα πολυ καλα το σπίτι και μειωνεις και το σκοστος θερμανσης του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | πελλετ τιμες | Μικρές ανεμογεννήτριες | Powerade Coupons
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...